sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Nostotekniikkaleirin tunnelmiaKesäkuussa tein CF Espoolle ensimmäistä kertaa kokonaisen nostotekniikkaleirin. Treenit olivat kaksi kertaa viikossa, kolmen viikon ajan. Tämän keikan aikana mietin taas moneen otteeseen, että miten näin kiva työ voi olla olemassakaan!

Olen aikaisemminkin CF saleilla päässyt ohjaamaan samoja henkilöitä useaan otteeseen (terveiset Lappeenrantaan!), tosin pidemmällä välillä. Silloin on hienoa nähdä, kuinka edellisen kerran opit ovat jääneet pysyviksi tekniikkaan ja voidaan keskittyä parantamaan taas uusia asioita. Kesäkuussa pääsin kokemaan tämän pikakelauksella. Viimeisellä kerralla kokeiltiin uusia ennätyksiä – ja niitä tahkottiinkin oikein huolella. Paras parannus taisi olla työntö 40kg -> 67,5kg ja tekijänä oli vieläpä 60-kiloinen nainen. Loistavaa! Paras palaute itselle oli viimeisen päivän aikainen riemukas puheensorina, hymyt ja suorastaan kiiluvasilmäinen ylpeys uusista tekniikkaoivalluksista ja ennätyksistä. Koen, että sain todella annettua itsestäni paljon, sitä arvostaville ihmisille, ja opin taas itse paljon uutta opettamisesta. Mikäs työstä tekisikään parempaa!

Keskityimme eniten käsivedon poistamiseen, tehokkaaseen lantiopotkuun joka ei suuntaa eteen vaan ylös sekä suunnanmuutoksiin eli ponnistus-tippumis-rytmiin niin tempussa, rivessä kuin työnnössäkin. Paljon on liikkuvia osasia, eikä kaikkea voi omaksua kolmessa viikossa, mutta olen erittäin tyytyväinen aikaansaatuihin tuloksiin.

Ilmeisesti tyytyväisyys on molemminpuolista, tässä osallistujien kommentteja:

Kiitos tehokkaista, motivoivista ja hauskoista painonnostohetkistä!

Ilmoittauduin mukaan leirille parantaakseni tekniikkaa sekä madaltaakseni rimakauhua joka liittyy erityisesti tempaukseen.
Tekniikkapuoli kehittyi paljon ja nyt osaan kohdistaa huomiota oikeisiin asioihin. Tästä on hyvä jatkaa harrastusta ja seurailla tulevaa kurssitarjontaasi.
Huomioit meidän jokaisen vahvuuksia sekä heikkouksia, jokainen sai varmasti itselleen räätälöityjä ohjeita.

Pidit yllä hyvää ja iloista tekemisen meininkiä, oli hauskaa, olet kannustava ja erinomainen opettaja.

Kiitos Lauralle mainosta Painonnostokurssista Espoossa! Opit oli hyvät ja harvinaisen selkeät. Suosittelen!


Halusin antaa oikein positiivista palautetta CrossFit Espoossa pidetystä kuuden session painonnostokurssista. Palat loksahtivat salaa paikalleen kun Laura korjasi yhden asian kerrallaan loogisessa järjestyksessä näiden kuuden päivän aikana.
Oli myös ihana huomata että Laura muisti vielä edellisiltä kerroilta minkä asian kanssa on kamppaillut ja antoi positiivista palautetta tekniikan parantuessa.
Kaikki tuntui saavan saman verran huomiota, eikä open hermo mennyt sillonkaan kun meillä huomio herpaantu ja nauratti. :)
Vaikka tunnit oli rankkoja niin joka kerralla oppi jotain ja ahaa elämyksiä kertyi itse kullekin.
Suosittelen opetusta lämpimästi myös näin aika aloittelijana. On hyvä alkuvaiheessa korjata huonoja tapoja ennen kuin niistä eroon pääseminen tuottaa liikaa päänvaivaa.Paljon on vielä opittavaa, mutta nyt tuntuu että perusteet on hallussa. Nyt vaan lisää romua tankoon ja harjottelemaan!
Suuri kiitos ja kumarrus!

KIITOS ITSELLENNE LEIRILÄISET!
Laura

Tässä muutama kuva, lisää löytyy Speedstersien fb-sivuilta, suora linkki albumiin:
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.175608675943312.1073741826.113225052181675&type=31 kommentti:

  1. Kiitos Laura! (: Teen tästä omaan blogiin myös juttua ensi viikolla.

    x Steffi

    www.steffit.com

    VastaaPoista